Siliconenkit
Siliconenkit
Siliconenkit is een niet-overschilderbare, waterdichte kit die ideaal is voor het afdichten van naden en voegen. Deze kit wordt ook wel sanitairkit genoemd, omdat hij vaak wordt gebruikt in de badkamer en andere vochtige ruimtes. Siliconenkit is blijvend elastisch, schimmelwerend en bestand tegen water, zowel binnen als buiten. Perfect voor het afkitten van badkamers, keukens, plinten, ramen en vrijwel alle ondergronden.
-
Silicon Top KC11 Siliconenkit Wit
12 stuks per doos -
Silicon Top KC11 Siliconenkit Trijs
12 stuks per doos -
Silicon Top KC11 Siliconenkit Transparant
12 stuks per doos -
Silicon Allround Siliconenkit Premium Zilvergrijs RAL 7001
12 stuks per doos -
Silicon Allround Siliconenkit Premium Jasmijn
12 stuks per doos -
Silicon Allround Siliconenkit Premium Antraciet RAL 7016
12 stuks per doos -
Silicon Allround Siliconenkit Premium Zwart RAL 9005
12 stuks per doos -
Silicon Allround Siliconenkit Sanitairgrijs RAL 7038
12 stuks per doos -
Silicon Allround Siliconenkit Premium Wit RAL 9003
12 stuks per doos -
Silicon Allround Siliconenkit Premium Transparant
12 stuks per doos -
Silicon Allround Siliconenkit Premium Trijs
12 stuks per doos -
Silicon Allround Siliconenkit Beige/Grijs RAL 7006
12 stuks per doos
Waarvoor gebruik je siliconenkit?
Siliconenkit wordt gebruikt voor het afkitten van kieren, naden en voegen. Afkitten is nodig om vuil en vocht uit kieren en naden te houden én het geeft een mooie afgewerkte uitstraling. Siliconenkit wordt vaak gebruikt voor badkamers (sanitairkit), keukens, toiletten en plinten.
Hoe breng je siliconenkit aan?
Wil je siliconenkit aanbrengen met een strak resultaat? Volg dit stappenplan en ontdek hoe je voorkomt dat de kit aan je gereedschap of vingers blijft plakken.
1. Ondergrond
Zorg dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is. Gebruik indien nodig een geschikte hechtprimer voor een optimale hechting.
2. Aanbrengen
Siliconenkit breng je aan door middel van een kitpistool. Snijd de tuit schuin af en maak de opening niet te breed. Breng de kit zo gelijkmatig mogelijk aan. Zo voorkom je verspilling en krijg je een strakke, nette voeg.
3. Finisher
Na het aanbrengen spuit je de kit in met Kit Finisher. Deze zorgt voor een goede huidvorming en voorkomt dat overtollige siliconen tijdens het afmessen aan je gereedschap, ondergrond of handen blijft plakken. Zorg dat het oppervlak goed nat is, dit maakt her afmessen makkelijker.
4. Afmessen
Kies de juiste voegdiameter en houd je afmesgereedschap licht schuin. Strijk in één vloeiende beweging de kit glad. Alle overtollige siliconen haal je zo weg. Strijk de kitnaad daarna nog een keer goed na met een natte vinger, zonder veel druk. Zo druk je de kit overal goed aan en krijg je een mooi glad eindresultaat.
Welke verschillende soorten siliconenkit zijn er?
Er zijn veel verschillende soorten siliconenkit. Veel daarvan zijn extreem specifiek en in de meeste situaties niet nodig. Hieronder leggen we de drie meest gebruikte soorten siliconenkit uit.
1. Allround siliconenkit
De meest gebruikte siliconenkit is zuurvrij (zonder azijn). Deze kitten zijn vrij van oplosmiddelen, weekmakers en zuur. Ze zijn schimmelbestendig en geschikt voor bijna alle toepassingen.
2. Zuurhoudende siliconenkit
Zoals de naam al zegt, hardt deze kit uit op basis van azijnzuur. Zuurhoudende siliconenkit is sterker, meer kleurvast en beter uv-bestendig dan allround siliconen. Vaak is die kwaliteit niet nodig, daarom raden wij Allround siliconenkit aan. Daarbij komt er tijdens het uitharden van zuurhoudende kit een onaangename geur vrij, waardoor dit type tegenwoordig minder populair is.
3. Siliconenkit voor natuursteen
Deze siliconenkit is 100% zuurvrij en bevat speciale weekmakers. Daardoor heb je geen last van randzonevervuiling: de kit ‘bloedt’ niet. Ideaal voor toepassingen zoals natuurstenen aanrechtbladen, zwembaden en vloeren.